Buddhistisk Center København. Meditationssalen, den såkaldte lakhang, er bl.a. udsmykket med vægmalerier af store buddhistiske læremestre. Centeret blev stiftet af den danske buddhistiske lærer Ole Nydahl og hans kone Hannah i 1972 og har til huse i en statelig villa i et ambassadekvarter på det yderste Østerbro i København.
.

I 1970’erne indvandrede en gruppe indiske hinduer som arbejdskraft til industrien; de slog sig især ned i hovedstadsområdet. Fra 1980’erne foregik en indvandring af tamiler fra Sri Lanka, som især fandt beskæftigelse i tekstilindustrien i Ikast, Brande og Herning. Sree Abirami Amman Templet i Brande blev mellem 2002 og 2012 opført med tempeltårn (gopuram) af en tamilsk hindugruppe på en til formålet indkøbt landejendom. Det er et af seks indviede tamilske hinduistiske templer i Danmark. Templerne samler mange til festdage, navngivelse og bryllupper, der dog først foregår på rådhuset. Ligeledes er der ritus i forbindelse med kremering, hvilket dog fysisk foregår på almindelige danske krematorier. Da hinduismen ikke er en fast afgrænset størrelse, tales der i hindukredse i Danmark om templer, der ikke i egentlig forstand er godkendte. Af disse findes der en del, bl.a. i Herning, Slagelse, Næstved og Aabenraa. De danske sikher har et tempel, en gurdwara, i Vanløse.

I slutningen af 1970’erne var der en ganske stor indvandring af vietnamesiske flygtninge. I alt udgør denne gruppe af indvandrere og deres efterkommere omkring 14.000 personer. Mange var katolikker og indgik således i de lokale katolske menigheder, mens andre var buddhister. Der bor over 8.000 vietnamesiske buddhister i Danmark. Vietnamesisk Buddhistisk Forening er landsdækkende og er samlingssted for vietnamesere i Danmark. Dens hjemsted er siden 1992 Quang Huong Templet i Tilst ved Aarhus. Den fremherskende buddhistiske retning i Vietnam er mahayanabuddhisme. I 1992 grundlagdes et thaibuddhistisk tempel i Dragør, Watpa Copenhagen; den thailandske buddhisme tilhører theravadabuddhismen. Desuden findes flere centre, der følger forskellige skoler inden for tibetansk buddhisme; disse henvender sig først og fremmest til danske konvertitter, om end der ofte inviteres tibetanske lamaer til at give belæringer. Den lille håndfuld zenbuddhister i Danmark er også danske konvertitter.

Videre læsning

Læs mere om Danmarks kultur og trossamfund

Læs videre om

Læs også om

Se alle artikler om religion og trossamfund