3C GROUPS ejes af den fynske erhvervsmand Niels Thorborg og er holdingselskab for et net af virksomheder på Fyn. Mest kendt er selskabet L’EASY, der sælger og leaser hårde hvidevarer, tv, computere m.m. til private. I sin studentertid startede Niels Thorborg i 1985 virksomheden VaskRent, der udlejede vaskemaskiner. I 1992 skiftede firmaet navn til L’EASY og udvidede samtidig sortimentet. I årene efter fulgte etablering også i Sverige, Norge og Holland, og det blev til flere opkøb af konkurrenter som D|E|R, internetbutikken wupti og senere isenkramkæden Inspiration. L’EASY omsatte i 2019 for ca. 1,8 mia. kr. og havde 900 ansatte.

3C GROUPS har samtidig kontrollerende aktieposter i andre virksomheder i en række helt forskellige brancher. Listen omfatter Facit Bank, Odense Sport & Event, fodboldklubben OB, Hotel Odeon, Odense Congress Center, musikbureauet Live Culture, Odense Eventyr Golf, cateringvirksomheden Smag&Smil og it-virksomheden 3C MEDIA.

Herudover har koncernen en ejerandel i Middelfart-koncernen Dinex, der er en af verdens førende producenter og leverandører af emissionssystemer til industrien for tunge lastbiler, og i Blue Ocean Robotics, som udvikler, producerer og sælger professionelle servicerobotter primært inden for sundhed, hospitaler, byggeri og landbrug. 3C GROUPS er også gået ind i ejendomsmarkedet og er involveret i opførelsen af 400 boliger i Cortex Park ved SDU og Østerlunden i Odense. Regnskabet for 2019 viser en samlet omsætning for hele koncernen på ca. 3 mia. kr. og omkring 2.300 ansatte.

Videre læsning

Læs mere om erhverv og arbejdsmarked i Odense Kommune

Læs videre om

Se alle artikler om Erhverv og arbejdsmarked