Entreprenørkoncernen A. Enggaard A/S har været i familieeje siden 1943 og ledes i dag af tredje generation. Virksomhedernes aktiviteter spænder fra opførelse af privatboliger og ejendomme til kranvirksomhed, transport, stålkonstruktion og gartneri.

Den måske mest kendte er kranvirksomheden BMS A/S, som A. Enggaard A/S overtog i 2007. Virksomheden hed oprindelig Byggeriets Maskin Stationer A/S og blev oprettet af staten sammen med en række erhvervsorganisationer med midler fra Marshall-hjælpen i 1953. Virksomheden blev privatiseret i 1990’erne, og via en række andre ejerskaber endte den i Enggaard-familiens portefølje af virksomheder. I dag er den en af Skandinaviens førende virksomheder inden for udlejning af kraner og lastbillifte. Virksomheden råder i Danmark over 200 kraner og 75 lastbiler og har datterselskaber i Sverige og Norge samt afdelinger i Polen, Storbritannien og Tyskland og havde i 2016 over 600 ansatte.

Entreprenørvirksomheden A. Enggaard A/S, med domicil i Svenstrup syd for Aalborg, beskæftigede med tilknyttede selskaber ca. 400 medarbejdere i 2016. Enggaard-gruppen omfatter bl.a. AE Stålmontage A/S, der med ca. 50 ansatte beskæftiger sig med tag- og facadekonstruktioner, Færch & Co A/S, der med ca. 130 ansatte udfører alle former for bygge-, service og entrepriseopgaver for privat- og erhvervskunder, og M. Thomsen Støtt A/S, en murer- og entreprenørvirksomhed med 70 ansatte.

Videre læsning

Læs mere om Erhverv og arbejdsmarked i Aalborg Kommune

Læs videre om

Se alle artikler om Erhverv og arbejdsmarked