Carl Bonnesens skulptur Det gode Kup har stået ved indgangen til Aalborg Zoo siden åbningen i 1935. Skulpturen, der blev givet til haven af bryggeriet Urban, hedder i daglig tale »Bjørnemanden«.

.

Aalborg Zoo åbnede i 1935 med Aalborg Kommune som største aktionær og fik stillet et areal på 70.000 m² til rådighed. Arkitekterne Carl Einar Glahn og Carlo Odgaard, der tegnede anlægget og bygninger, fulgte tidens stil og lagde vægt på enkelhed i arkitekturen. Selve haven blev anlagt aksefast, og bygninger blev opført med funktionalismens klarhed og proportionering. Samlet fremstod haven ved sin åbning som et tidligt og markant eksempel på dansk funktionalisme.

Aalborg Zoo var fra begyndelsen en stor succes, men besøgstallet faldt under 2. Verdenskrig, og efter krigen prioriterede man at modernisere haven. Zoo har siden løbende søgt at udvikle og forbedre forholdene for dyrene; senest ved at anlægge et stort savanneområde, et moderne rovdyranlæg og et spektakulært isbjørneanlæg. I 1999 blev Aalborg Zoo som den første zoo i verden miljøcertificeret. I dag er Aalborg Zoo den turistattraktion i kommunen, der tiltrækker flest besøgende.

Videre læsning

Læs mere om Kulturhistoriske museer og kulturarv i Aalborg Kommune

Læs videre om

Læs også om

Se alle artikler om Kulturhistoriske museer og kulturarv