Der laves mad på Krogerup Avlsgaard, hvor foreningen Haver til Maver holder til. Foreningen blev stiftet i 2006 og er i dag en selvstændig almennyttig forening, der arbejder for at styrke primært børns forhold til natur og bæredygtighed gennem skolehaver og udekøkken. Foreningen er landsdækkende, men har administration i den tidligere avlsgård på Krogerup.

.

I sommeren 1997 mødte godsejer Thomas Harttung fra Barritskov og kokken Søren Ejlersen hinanden. De brændte begge for at genskabe den tætte forbindelse mellem landmandens dyrkning af jorden og glæden ved måltider, der er tilberedt af gode råvarer. Halvandet år senere stiftede de internetbutikken Aarstiderne.com, hvor økologisk dyrkede frugter og grøntsager bliver kørt ud til kundernes hoveddør via en abonnementsordning. Internetbutikken fik base på hhv. Krogerup Avlsgaard og Barritskov ved Vejle Fjord. I løbet af årene er sortimentet blevet udvidet til også at omfatte kød, fisk, brød og kolonialvarer, og kasserne forsynes med opskrifter på hverdagsretter.

Med tiden er Aarstiderne vokset til en virksomhed med 190 ansatte. En svensk filial kom til i 2004, og i 2006 blev foreningen Haver til Maver oprettet. Sidstnævnte har til formål at lære børn at så, dyrke og høste deres egne afgrøder, hvorefter de tilbereder dem. Haver til Maver fik indledningsvis tildelt et lille jordstykke på Krogerup Avlsgaard, og i dag består foreningen af mere end 30 skolehaver fordelt over hele landet. Hvert efterår afholder Aarstiderne høstmarked.

Videre læsning

Læs mere om Handel, service og oplevelseserhverv i Fredensborg Kommune

Læs videre om

Læs også om

Se alle artikler om Erhverv og Arbejdsmarked