Unge teaterelever deltog i 2014 i projektet Ung Nordjysk Scenekunst på Aasen Teater. Her blev de undervist af bl.a. Birthe Rosenfeldt og Lars Olsen, hvor de over en weekend skulle producere en forestilling. Granitskulpturen med titlen Himmelbrønd er udført af Claus Ørntoft. Den blev rejst i 2013.
.

På en gammel bondegård midt mellem Ås Mark og Kirkholt ligger Aasen Teater, oprettet i 1987 som Institut for Folkeligt Teater af Birthe Rosenfeldt og Lars Olsen. Ideen bag er at understøtte det folkelige teater, bl.a. gennem medspilsteater, forumteater (interaktivt teater) og børneegnsspil i forskellige offentlige rum. Gården er indrettet med både dansesal, teatersal og værksteder og fungerer samtidig som kursuscenter.

Aasen Teater har siden 1989 i samarbejde med Dell’Arte International School of Physical Theatre i Californien i skiftevis Danmark og Californien uddelt en årlig international pris, Håbets Pris, med det erklærede mål at fremme levendegørelsen af den folkelige kunst og modarbejde »kunstens rolle som passiviserende konsum«.

Videre læsning

Læs mere om

Læs videre om

Læs også om

Se alle artikler om Teater og film