Bakkehuset på Frederiksberg blev indrettet til museum i 1925 og fortæller historien om ægteparret Rahbek, der ejede huset i perioden 1802‑30. Siden 2013 indgår museet i Frederiksbergmuseerne sammen med Storm P. Museet, Alhambra – Museet for Humor og Satire, Cisternerne og Møstings Hus.
Bakkehusmuseet

Historie
Historien om Frederiksberg som litterært centrum begyndte i 1787, da litteraten Knud Lyne Rahbek lejede sig ind i Bakkehuset. I 1798 flyttede Karen Margarete, kaldet Kamma, ind hos ham, og her, på god afstand af København, samlede de den danske guldalders store navne om sig, bl.a. Adam Oehlenschläger, Johan Ludvig Heiberg, H.C. Andersen og N.F.S. Grundtvig. I fortællingen »Extremerne« (1835) skrev Thomasine Gyllembourg: »I denne Kreds, under dette lave Tag, hvor Meget er der ikke grundlagt, der siden har spiret og baaret Frugt, ligesom Havens Træer og Blomster, plantede og pleiede af Cammas Haand«.
Museet er indrettet med mange af ægteparrets møbler. I dag kan man også besøge den romantiske have, som er genskabt, som Kamma Rahbek anlagde den. Hun opfandt desuden et blomstersprog, der passede til tidens omgangsformer, hvor man skrev mange breve og bl.a. medsendte tørrede blomster. Hun sendte fx en forglemmigej for at minde om venskabet, hvis hun havde haft en uoverensstemmelse med en ven.
Videre læsning
Læs mere om Kulturhistoriske museer og kulturarv i Frederiksberg Kommune
Læs videre om
- Bakkehuset, Fredede og Bevaringsværdige Bygninger
- Zoologisk Have
- Alhambra – Museet for Humor og Satire
Læs også om
- Kirker i Frederiksberg Kommune
- Billedkunst i Frederiksberg Kommune
- Litteratur i Frderiksberg Kommune
- Musik i Frederiksberg Kommune
Se alle artikler om Kulturhistoriske museer og kulturarv