Oversigt, set fra Ø
.
Oversigt, set fra Ø
.
Stammershalle lok162
.

Faktaboks

Kommune
Bornholms Regionskommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
503431
Sted- og lokalitetsnummer
060107-162
Anlæg
Bautasten, Jernalder (dateret 500 f.Kr. - 1066 e.Kr.)

Undersøgelseshistorie

2008
Diverse sagsbehandling - Det Kulturhistoriske Centralregister3 bautasten, de 2 opretstående og den tredie, midterste væltet op mod den sydlige af de stående, alle 0,5-0,6 m høje. den nordlige sten 0,5 x 0,4 m i basis, den sydlige sten har trekantet basis, 0,6 x 0,5 x 0,5. Den midterste væltede 0,85 m lang.
2009
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Kroppedal Museum, Arkæologi
2017
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Kroppedal Museum, Arkæologi

Bautasten

Bautasten er aflange, opretstående sten sat over en gravlagt person som en del af gravstedet. Nogle bautasten er sat, uden at der findes en grav, og derfor rejst som en slags kenotaf over en person, som døde et andet sted. Bautasten kendes fra flere steder i landet og findes i meget stort tal på Bornholm. Læs videre her.

Jernalder

Jernalderen afløste bronzealderen. Den har fået sit navn fra de mange lokalt producerede jerngenstande fra denne periode. Fra ældre jernalder findes visse steder i landet de meget store tuegravpladser (brandgrave), men også de almindelige rundhøje var meget udbredt i jernalderen, hvilket bl.a. ses i vikingetidens monumentale kongegrave. Blandt andre synlige fortidsminder er forsvarsvolde, enkelte befæstede landsbyer samt bevarede marksystemer. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links