Oversigt fra NNV
.

Faktaboks

Kommune
Greve Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
332725
Sted- og lokalitetsnummer
020511-21
Anlæg
Befæstning, Nyere tid (dateret 1915 e.Kr. - 1918 e.Kr.)

Original fredningstekst

Forsvarsanlæg. Digesgård Galleri (del af Tune-stillingen) er bevaret i form af en 7 m lang og 0,6 m tyk, betonstøbt gallerifacade med 8 skytsåbninger. Facaden er op til 1 m høj over nuværende terræn.

Undersøgelseshistorie

2015
Museal besigtigelse - Kroppedal Museum, ArkæologiDigesgård Galleri er bevaret i form af en 7 m lang og 0,6 m tyk facade af et delvis nedgravet, betonstøbt galleri. Gallerifacaden med 8 skytsåbninger vender mod SSV mod Tjærebyvej og er op til 1 m høj over nuværende jordoverflade. Den øvrige del af bygværket er bortsprængt, hvad angår den øvre del. Galleriet har oprindelig været et langsmalt betonbygværk med ét rum, hvor nu kun frontvæggen er bevaret og synlig. Gallerifacaden ligger i skellet mellem to markparceller. Galleriet er en del af Tunestillingen.
2015
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Kroppedal Museum, Arkæologi

Befæstning

Befæstninger er militære forsvarsanlæg, såsom voldsteder, forter, batterier, skanser, skyttegrave og skydestillinger. Militære befæstninger kendes fra jernalderen, middelalderen og nyere tid (500 f.v.t.-i dag). Læs videre her.

Nyere tid

Nyere tid dækker perioden efter indførelsen af enevælden i 1660 og frem til i dag. De beskyttede fortidsminder fra perioden er en meget varieret gruppe af eksempelvis krigergrave fra de slesvigske krige, forsvarsanlæg fra 1. Verdenskrig og anlæg i relation til infrastrukturen, såsom hulveje, broer, jernbanedæmninger, milesten og kilometersten. Desuden omfatter de industrielle anlæg af mange slags, mølleanlæg med kanaler og diger, engvandingskanaler, mange typer anlæg i marsken, købstadsdiger, hovedparten af de beskyttede sten- og jorddiger, mindesten mv. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links