Oversigt på afstand set fra øst
.
Oversigt set fra indhegnet hustomt i nordøst
.
Nærbillede af stenene i brønden fra øst
.

Faktaboks

Kommune
Thisted Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
110434
Sted- og lokalitetsnummer
110206-108
Anlæg
Brønd, Oldtid (dateret 250000 f.Kr. - 1066 e.Kr.)

Original fredningstekst

Fr.nr. 1104:34 Brønd. Brønden har en rundagtig form, ca. 1 x 1,3 m i diameter. Brøndens dybde målt fra bunden af brønden til jordoverfladen er 1,5 m. Brønden er stensat med kalk- og flintsten.

Undersøgelseshistorie

2007
Diverse sagsbehandling - KUAS, FortidsminderLokaliteten mgl. data.
2016
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Museum ThyFortidsmindet er en brønd der ligger i hedeareal.
2016
Museal besigtigelse - Museum ThyBrønd, 1,5 m dyb, 1x1,3 m i diam. Stensat med kalk- og flintsten. Mange af stenene er så kaldte bleger, flade kalk-/flintsten som er sat oprejst med den flade side mod hinanden. Brønden er fraghegnet med pigtråd. Ca. 20 m nordøst for brønden ligger tomten fra Poul Overgaards gård: Digeomkranset have med kulturplanter, bl.a. frugttræer og -buske, omgivet af trådhegn med klaplåge.
2016
Ad hoc tilsyn med fredede lokaliteter - Museum Thy

Brønd

Brønd, boret eller udgravet hul i jorden beregnet til opsamling og udnyttelse af fx vand eller gas- og olieforekomster. Se også artesisk vand, boreplatform og grundvand. Læs videre her.

Oldtid

Oldtiden er den overordnede betegnelse for den første tidsperiode, der følger efter istidens afslutning. Den indledes med de første jægere, der fulgte i hælene på rensdyrene mod nord til det nuværende danske område omkring 13.000 f.v.t. Oldtiden afsluttes af jernalderen. Denne periode har sit navn efter jernredskaberne, der stammede fra den hemmelige udvinding af jern, som dominerede den ældre del af jernalderen. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links