Brørup Sygehus var et af de små sygehuse, der blev lukket i forbindelse med, at behandling blev centraliseret på større og mere specialiserede sygehuse. I 2008 blev de sidste medicinske patienter flyttet til Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg, og som det skete for mange andre små sygehuse, blev de tilbageværende bygninger omdannet til sundhedscenter.

Sundhedscenteret er kommet til i et samarbejde mellem Vejen Kommune og Region Syddanmark. Her genbruges en række faciliteter og udstyr fra det tidligere sygehus, og centeret rummer en vifte af tilbud til kommunens borgere. Således er Brørup Lægehus, Brørup Hjemmepleje, kommunal genoptræning, høreklinik, jordemodercenter, lægevagt samt lokalpsykiatri placeret her.

På centerets røntgenklinik kan borgerne få foretaget undersøgelser efter henvisning fra egen læge, og som noget særligt er der også en veneklinik, der fungerer som en afdeling af Sydvestjysk Sygehus. Her undersøges og behandles patienter med åreknuder, og klinikken modtager patienter fra hele Region Syddanmark.

Sundhedscenteret lægger også hus til en privatpraktiserende psykolog og en fodterapeut. Til de kommunale tilbud hører forebyggelse i form af bl.a. rådgivning om kost og madplaner.

Brørup Sundhedscenter, der i 2020 samlet set beskæftigede ca. 200 medarbejdere, er et eksempel på det politiske ønske om lokalt at styrke samarbejdet om forebyggelse og behandling af områdets borgere for tilstande og sygdomme, som ikke behøver specialiseret behandling på et fjernereliggende sygehus.

Videre læsning

Læs mere om Uddannelse, sundhed og omsorg i Vejen Kommune

Se alle artikler om Uddannelse, sundhed og omsorg