Faktaboks

Kommune
Helsingør Kommune
Fredningsstatus
Fredet før 1937
Fredningsnummer
26306
Sted- og lokalitetsnummer
010412-42
Anlæg
Brolægning, Historisk Tid (dateret 1067 e.Kr. - 2009 e.Kr.)

Original fredningstekst

Til matr. nr: 1a m.fl. Den brolagte strækning, ca. 70 m af den såkaldte "Gamle Kon- gevej" beliggende ved skæringen af "Skovriddervej" og til begge sider. Stenbroen, som indtager vejens fulde bredde, ka- rakteriseres af 2 almindelige ubearbejdede brosten lagte kø- rebaner, der i midten er skilte ved en rad større sten og yder- st flankerede af en tilsvarende række kantsten.

Undersøgelseshistorie

1924
Uspecificeret aktivitet - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Middelalder og Renæssance
1924
Tinglysning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Middelalder og RenæssanceDen brolagte vejstrækning, ca. 70 m af den såkaldte "Gamle Kongevej" beliggende ved skråningen af "Skovridervej" og til begge sider. Stenbroen, som indtager vejens fulde bredde, karakteriseres af 2 almindelige ubearbejdede brosten lagte kørebaner, der i midten er skilte ved en rad større sten og yderst flankerede af en tilsvarende række kantsten.
2012
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Kroppedal Museum, ArkæologiFortidsmindet blev fundet som beskrevet.

Historisk tid

Historisk tid er den overordnede betegnelse for tiden efter oldtiden, der afsluttes med vikingetiden. I modsætning til oldtiden foreligger der fra historisk tid også skriftlige kilder, der sammen med de arkæologiske kilder og alt billedmateriale bidrager til studiet af menneskets historie i Danmark i tiden efter oldtiden. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links