Gladsaxe Rådhus ligger i Buddinge. Bygningen med uret i billedets venstre side er tegnet af Vilhelm Lauritzen i 1937. Bygningen til højre med hovedindgangen er en tilbygning fra 1986 af Knud Munk.
.
Del af Bjørn Nørgaards monumentaludsmykning af Gladsaxe Hovedbibliotek.
.

Lillemosegård, der ligger på hjørnet af Motorring 3 og Buddingevej, er noget af Buddinges ældre bebyggelse. Den udgøres af en ældre hovedbygning og gårdbebyggelse fra 1887 af Vilhelm Klein, der omkranses af en nyere lav bebyggelse fra 1960‑64 af arkitekterne Erik Ejlers og Henning Graversen.

I Buddinge ligger Gladsaxe Rådhus, tegnet af Vilhelm Lauritzen, fra 1937. Han udvidede rådhuset i 1953, og i 1986 tilføjede Knud Munk endnu en udvidelse. Ved rådhuset ligger også Gladsaxe Hovedbibliotek fra 1978‑79 af arkitekt Erik Korshagen med sin markante udsmykning af Bjørn Nørgaard.

Nuværende Gladsaxe Skole blev indviet i 1957 som Egegård Skole og er tegnet af Gert Edstrand og Nils Koppel. Også skoler og seminarium fik grønne områder, fx daværende Egegård Skole med anlæg af Knud Preisler (1956‑61).

Det nu nedlagte Bocenter Ringbo blev opført 1961‑63 og tegnet af Københavns stadsarkitekt Hans Chr. Hansen. Det blev opført for Københavns Kommune som en ringformet bebyggelse i gasbeton med lave sadeltage, der brydes af karakteristiske høje ovenlysindtag.

Ved Buddinge Station ligger ingeniørfirmaet MOEs domicil, der er tegnet af Schmidt, Hammer & Lassen Architects i 2012‑13.

Videre læsning

Læs mere om Buddinge

Læs videre om

Læs også om

Se alle artikler om By- og landskabsarkitektur