COWIs hovedkvarter nær Lyngby Station blev i 2014 ombygget og renoveret af arkitektfirmaet DISSING+WEITLING. En overdækket gangbro mellem to eksisterende bygninger skabte et nyt rum, der nu bl.a. huser virksomhedens kantine. Ombygningsprojektet blev i 2016 bæredygtighedscertificeret.
.

COWI er en af Skandinaviens førende rådgivende ingeniørvirksomheder med over 6.600 medarbejdere, hvoraf ca. 2.400 arbejder i hovedkvarteret i Kongens Lyngby, og yderligere ca. 1.000 medarbejdere i andre afdelinger i Danmark. COWI er aktiv i bl.a. Europa, Nordamerika, det sydlige Afrika og i Indien. Virksomheden er som rådgiver løbende involveret i tusindvis af projekter inden for bl.a. byggeri, infrastruktur, affaldsløsninger og hospitaler.

Virksomheden blev stiftet i 1930 af ingeniør Christen Ostenfeld, og i 1946 blev Wriborg W. Jønson partner. I 1972 blev navnet ændret til COWIconsult.

I tiden efter år 2000 ekspanderede virksomheden også gennem en række opkøb herhjemme og i udlandet. COWI er delvis ejet af COWIfonden, som sidder på 82 % af aktierne, delvis af nuværende og tidligere medarbejdere.

Virksomheden har i Danmark været involveret i en række kendte byggeprojekter som den nye Lillebæltsbro, Storebæltsbroen, Øresundsbroen, Københavns Metro og senest også Letbanen i Aarhus samt en række ikon-byggerier som Skuespilhuset, K.B.-Hallen og DR Koncerthuset i København.

Videre læsning

Læs mere om forskning, rådgivning og forretningsservice i Lyngby-Taarbæk Kommune

Læs videre om

Se alle artikler om Erhverv og arbejdsmarked