På nær grundskolerne er stort set alle andre uddannelsesaktiviteter på Bornholm i dag samlet i den mere end 20.000 m2 stor campusbygning på Minervavej i Rønne (tegnet af Cubo Arkitekter), indviet i sommeren 2018. Historien frem mod denne samling af uddannelsesinstitutioner og skabelsen af et campusmiljø begyndte i 2010, da Bornholms Gymnasium, Bornholms Erhvervsskole og VUC Bornholm besluttede at fusionere til Campus Bornholm. Campusfællesskabet omfattede i 2018 ca. 1.900 elever, studerende, kursister og medarbejdere. Hensigten med det nye campusbyggeri er at skabe et fagligt inspirerende og sammenhængende læringsmiljø. På området ligger Bornholms Gymnasium, der blev grundlagt som latinskole i 1512, fordi der manglede præster på øen. Siden da har gymnasiet både flyttet lidt rundt og skiftet navn flere gange. På Campus Bornholm er der foruden det almene gymnasium også mulighed for at tage en merkantil eller en teknisk gymnasieuddannelse (HHX) samt en toårig HF.

Man kan også vælge at gå på erhvervsskolen, hvor der er fem fagretninger, herunder »Mad Med Oplevelser«. Voksen- og efteruddannelserne på Campus Bornholm omfatter VUC med den almene voksenuddannelse, forberedende voksenundervisning, ordblindeundervisning og HF-enkeltfag samt arbejdsmarkedskurser under AMU og virksomhedstilpassede kurser.

Den nye campusbygning huser også professionsuddannelser til lærer, socialrådgiver, sygeplejerske og pædagog, som alle kan læses på Bornholm, men som er organiseret under Københavns Professionshøjskole.

Cphbusiness udbyder kortere videreuddannelser til bl.a. finansøkonom og serviceøkonom.

Videre læsning

Læs mere om uddannelse på Bornholm

Se alle artikler om Uddannelse, sundhed og omsorg