I 2014 blev den første kunsthal for digital kunst i offentlige rum anlagt i stationsrummet på Vallensbæk Station. DIAS udstiller digital kunst af danske såvel som internationale kunstnere.

DIAS Kunsthal præsenterer skiftende udstillinger på en unik platform, der er gratis og lettilgængelig, hvilket har tiltrukket internationale kunstnere samt et stort publikum. I 2017 bestilte DIAS hos kunstnergruppen SUPERFLEX (grundlagt 1993) (Jakob Fenger, Rasmus Nielsen og Bjørnstjerne Reuter Christiansen) et værk til kunsthallen. De tog udgangspunkt i en gammel film, med byens første borgmester, Poul Hansen, og lavede videoværket Den Grønne Ø i Det Røde Hav. I værket fortælles en fiktiv historie fra 1960’erne med Vallensbæk som pioner i kampen om robotters rettigheder. I en fortolkning af Isaac Asimovs science fiction-klassiker The Three Laws of Robotics (1942) laves et futuristisk tankespind, hvor der stilles spørgsmål til relationerne mellem menneske og maskine.

Den digitale kunsthal har døgnåbent på stationen.

På Vallensbæk Station præsenterer DIAS Kunsthal, Danmarks første digitale kunsthal, værker til rejsende for at få samtidskunst ud til alle borgere midt i hverdagen og i samtidens medier.

.

Videre læsning

Læs mere om kunstinstitutioner i Vallensbæk Kommune

Se alle artikler om Billedkunst