Dan Cakes historie går tilbage til 1931, da Jens Eskildsen etablerede bageri i Simmelkjær, men først i slutningen af 1950 blev det til en egentlig industriel produktion af kager, da virksomheden flyttede længere sydpå til nye og større lokaler i Give. I 1968 begyndte man at producere de kendte citronkager formet som halvmåner og siden bl.a. roulader, romkugler, sandkager og muffins. Virksomheden blev i 1991 solgt til den franske Harry’s Group, som i 2001 videresolgte til den tyske virksomhed Kamps AG – Europas største bagerigruppe.

I 2004 vendte ejerskabet hjem til Danmark, da Dan Cake blev købt tilbage af en investorgruppe, hvori bl.a. indgår GIVESCO A/S med den oprindelige stifters søn Erling Eskildsen i spidsen. I dag ledes virksomheden af tredje generation af Eskildsenfamilien, Klaus Eskildsen.

Dan Cake har sine væsentligste markeder i Skandinavien og England og har siden 1990 også haft produktion i Polen. Virksomheden omsatte i 2019 for 938 mio. kr. og beskæftigede i alt knap 600 medarbejdere i Give og i datterselskaberne i udlandet.

GIVESCO er moderselskab for den fondsejede koncern, familien Eskildsen har opbygget, og som ud over Dan Cake består af en række fødevareselskaber og investeringer i andre brancher. Koncernen omsatte i 2018 for 2,7 mia. og havde samlet ca. 1.600 ansatte.

Videre læsning

Læs mere om erhverv og arbejdsmarked i Vejle Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Erhverv og arbejdsmarked