Danish Crown i Sæby
Danish Crown i Sæby
Af .

Randers er hjemsted for Danish Crown A/S, der er Europas største svinekødsproducent og verdens største eksportør af svinekød. Danish Crown-koncernen er også en betydelig aktør på det europæiske oksekødsmarked og er samlet Europas største kødforædlingsvirksomhed. I koncernen indgår Tulip Food Company, der især kendes for bacon og pålæg. Tulip har også hovedsæde i Randers.

Danish Crown-koncernen beskæftigede i 2016 ca. 26.000 medarbejdere fordelt på især Danmark, Tyskland, Polen og Kina og med kunder i 130 lande. Der blev slagtet ca. 22 mio. grise, heraf 14,5 mio. i Danmark. Den årlige omsætning var 60 mia. kr. Eksporten på omkring 25 mia. kr. svarer til ca. en fjerdedel af den danske fødevareeksport. En stor del af koncernens salg foregår gennem datterselskaber som Tulip Food Company, Friland og ESS-FOOD, der alle opererer under eget navn.

Danish Crown blev grundlagt i 1887 som et andelsselskab, og det ejes i dag af omkring 7.600 landmænd. På hovedkontoret i Randers er der ansat 380 personer. På Tulips hovedkontor i Randers er der ansat ca. 270 (2017-tal).

Der er ingen produktion i Randers Kommune, den foregår andre steder i Danmark samt bl.a. i Tyskland og Polen.

Videre læsning

Læs mere om Erhverv og arbejdsmarked i Randers

Se alle artikler om Erhverv og arbejdsmarked