Danpo er sammen med finskejede HKScan dominerende inden for kyllingeslagterier i Danmark. På det store moderne Danposlagteri i Aars bruges blåt lys til at berolige kyllingerne, når de hænges til bedøvelse og slagtning.
.

Danpo er historien om en lang række fusioner og om udnyttelse af stordrift inden for fjerkræslagterier. Danpo A/S blev stiftet i 1972 ved en fusion af fem danske andelsslagterier, men kom først til Aars, da KFK Fjerkræ blev opkøbt i 1977. Koncentrationen i branchen fortsatte, da Danpo i 1995 blev overtaget af Scandinavian Poultry.

I 2009 blev der investeret over 100 mio. kr. i et nyt stort fjerkræslagteri i Aars, som siden har stået for næsten alle Danpos slagtninger. I 2016 blev der slagtet, forarbejdet og pakket ca. 44 mio. kyllinger i Aars. Kyllingerne blev leveret til Danpo fra omkring 70 danske hønserier. I 2013 skete der en yderligere koncentration, da Danpo og hele Scandinavian Poultry blev fusioneret ind i Scandi Standard AB, der dermed blev Skandinaviens største selskab i fjerkræbranchen. Selskabet er noteret på børsen i Stockholm.

Videre læsning

Læs mere om Industrien i Vesthimmerlands Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Erhverv og arbejdsmarked