I 2015 blev alle danske scenekunstskoler administrativt, men ikke fysisk, samlet under ét, Den Danske Scenekunstskole. Den omfatter i dag Statens Scenekunstskole (under navnet Den Danske Scenekunstskole København), skuespilleruddannelsen ved Aarhus Teater, skuespillerskolen i Odense, dramatikeruddannelsen ved Aarhus Teater, Det Danske Musicalakademi i Fredericia og Odsherred Teaterskole.

Indtil 1968 blev uddannelsen af skuespillere varetaget af enten Det Kongelige Teater eller privatteatre. Herefter blev uddannelsen samlet under Kulturministeriet i Statens Teaterskole, som tilbød en først treårig, senere fireårig uddannelse for ikke blot skuespillere, men også instruktører og scenografer, fra 1992 også teaterteknikere. Fra 1998 kunne dansere, koreografer og dansepædagoger uddanne sig på Skolen for Moderne Dans i Danmark.

I 1998 rykkede Statens Scenekunstskole sammen med Den Danske Filmskole til de andre kunstneriske uddannelser på Holmen herunder Det Kongelige Danske Kunstakademis Arkitektskole.

Videre læsning

Læs mere om uddannelse i København

Læs videre om

Se alle artikler om Uddannelse, sundhed og omsorg