Oversigtsfoto sf N
.

Faktaboks

Kommune
Ringkøbing-Skjern Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
2903105
Sted- og lokalitetsnummer
180604-178
Anlæg
Dyrefold, Historisk Tid (dateret 1536 e.Kr. - 1899 e.Kr.)

Original fredningstekst

Ruin af dyrefold. Cirkulær plant område med tilhørende omgivende jordvold. Udvendige mål 34,5 m i diameter. Indvendigt mål 25 m i diameter. Volden er 3,5 m bred ved foden og 1,5 m bred ved toppen. Volden er 0,6 m høj. Der findes en 2 m bred åbning i volden mod nordvest.

Undersøgelseshistorie

2001
Museal berejsning - ARKVEST Arkæologi VestjyllandRegistreret i Søren Mandøe berejsning af dyrefolde i 2001: "Flot, velbevaret digeanlæg. Enkeltstående træer bør fjernes og forlden frilægges. Ejeren har ytret ønske om en fredning af folden. Bevaringsværdig"
2017
Uspecificeret museal aktivitet - ARKVEST Arkæologi VestjyllandPeter Carstensen bliver kontaktet af ejer om muligheden for fredning af dyrefolden i forbindelse med forestående ejerskifte. Ringkøbing-Skjern museum vil derfor indstille dyrefolden til fredning. På reliefkort kan man stadig se den afgravede flade omkring folden, hvor jorden til diget blev afgravet. Dyrefolden er beliggende i skov.
2017
Ad hoc tilsyn med fredede lokaliteter - De Kulturhistoriske Museer i Holstebro Kommune

Dyrefold

Fold, fast eller flyttelig indhegning af især græsareal til husdyr. Læs videre her.

Historisk tid

Historisk tid er den overordnede betegnelse for tiden efter oldtiden, der afsluttes med vikingetiden. I modsætning til oldtiden foreligger der fra historisk tid også skriftlige kilder, der sammen med de arkæologiske kilder og alt billedmateriale bidrager til studiet af menneskets historie i Danmark i tiden efter oldtiden. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links