Faktaboks

Elmer
Født
30. oktober 1952, København
Titel
Maler
Virkested
Danmark

Biografi

Elmers kunstneriske projekt har siden slutningen af 1970erne bestået i en undersøgelse af alle former for billeddannelse: Fra reklamer over valgplakater til det 20. århundredes mesterværker og trommesalsmaleri. 1977-81 drejede undersøgelserne sig om plakaten med politiske eller kommercielle udsagn som Egentlig burde alle vælge Elmer eller Lej en familie, hvor han anvendte humor og plakatens enkle figurationer som virkemidler. Fra 1981 dannede han i samarbejde med Bergljot Kjartansdottir begrebet Post-painting, en art efter-maleri eller kopiering af kategorien kunstværk, som f.eks. Picassos Guernica. En ironisk distance markeredes med den bevidst sjuskede malemåde og ved anvendelsen af plastic i stedet for lærred. Her foretog E. undersøgelser af kunstinstitutionen gennem kendte kunstneres værker, udstillet på en "ny" udstilling af E., der siden midten af 1980erne har lanceret sig selv som "Elmer the Dane". Han balancerer mellem kunsten og den øvrige billedstrøm i samfundet. Fra midten af 80erne har E. arbejdet med en række enkeltværker, som han kalder Sofastykker, igen kopier, men enkeltværkerne fremstår i denne fase som ægte malerier på overfladen. I begyndelsen af 1990erne er E.s værk udvidet med en række portrætter i pastelfarver, iscenesat som anonyme portrætter til brug i offentlige dokumenter.

Genealogi

Elmer, *1952, maler. *30.10.1952 i Kbh. Døbt Bent Elmelund Larsen. Forældre: Vaskeriejere Lars Helge L. og Bodil Elmelund Kjeldsen. ~21.5.1988 i Kastrup med videoproducer Lisbeth Brandt, *5.4.1958 smst., datter af indkøbschef Petrus B. og ekspedient Grethe Friis.

Uddannelse

Byggetekn. Højsk. 1971-73; Kunstakad. Kbh., inst. for visuel kommunikation 1973-76, kunstpæd. sk. (Helge Bertram) 1976- 78.

Videre læsning

Læs videre om

Se alle artikler om billedkunst

Se alle kunstnerbiografier

Eksterne links