De to søsterselskaber Fibertex Personal Care A/S og Fibertex Nonwovens A/S udspringer af Det Østasiatiske Kompagni A/S (ØK), der grundlagde virksomheden i Aalborg i 1968 med en produktion af nålefilt til tæppebagsider, der betegnes som nonwovens-tæpper. Senere kom produktion af geotekstiler og nonwovens til møbel- og madrasproduktion og tekstiler til bleer og hygiejnebind til.

I 2002 blev Fibertex overtaget af det aarhusianske børsnoterede industrikonglomerat Schouw & Co. Finans A/S, der i 2011 opsplittede Fibertex i to selvstændige virksomheder: Fibertex Nonwovens A/S og Fibertex Personal Care A/S – begge med hovedkontor på Svendborgvej i Aalborg.

Fibertex Nonwovens er i dag en af verdens største producenter af ikkevævede tekstiler til industrielle og tekniske anvendelser (der i dag også omfatter akustik-, auto-, bygge-, filter- og kompositindustrien). Der er produktionsselskaber i Tjekkiet, Frankrig, Tyrkiet, USA og Sydafrika samt salgsdatterselskaber i Frankrig, Spanien, Portugal, Indien og Kina. Virksomheden beskæftiger ca. 850 medarbejdere.

Fibertex Personal Care hører også til verdens førende virksomheder inden for produktion af ikkevævede tekstiler til brug i bleer, hygiejnebind og inkontinensprodukter. Foruden nonwoven-produktionen i Aalborg har virksomheden også nonwoven- og printproduktion i Malaysia og printproduktion Tyskland – via sit tyske datterselskab Innowo Print. Fibertex Personal Care Group beskæftiger ca. 680 medarbejdere.

Videre læsning

Læs mere om Erhverv og arbejdsmarked i Aalborg Kommune

Læs videre om

Se alle artikler om Erhverv og arbejdsmarked