Kofoeds Skole for socialt udsatte blev oprettet i 1928 som Christians Sogns Arbejdsstuer for arbejdsledige. I snedkerværkstedet får eleverne mulighed for at dreje træ samt restaurere og producere møbler af genbrugsmaterialer, som sælges i skolens butik og til det årlige julemarked.
.

Bydelen har tre større idrætshaller: Hal 1 (indviet 1978) og Hal 2 i Sundbyøster Idrætsanlæg og Arenaen i idræts- og kulturhuset Prismen (2006) på Holmbladsgade.

Kløvermarken har siden åbningen som idrætsanlæg i 1952 været et af byens store samlingssteder for fodbold.

En række kampsportsklubber har indrettet sig i bydelens nedlagte industribygninger; bl.a. Amager Judo Skole (1978), der er en af Danmarks førende og medlemsrigeste judoklubber. Amager Strandpark er også center for foreningsaktiviteter.

Fodboldfabrikken med indendørs fodboldbaner er Danmarks første kommercielle fodboldcenter og åbnede i 2010 i nedlagte fabrikslokaler på Kløvermarksvej.

Foreningen Kofoeds Skole tilbyder uddannelses- og praktikforløb i Holmbladsgade. Værestedet Fundamentet i Holmbladsgade åbnede i 1998 og drives i dag af Kirkens Korshær. N.A.B.O. Center på Portugalsgade er et værested for borgere med psykisk sårbarhed, som åbnede i 1991 og drives af WeShelter (tidligere Missionen blandt Hjemløse, stiftet 1893).

Det frivillige musikliv er især centreret om det kommunale Amager Kulturpunkt med bl.a. spillestedet Amager Bio.

Det kommunale kulturhus Kvarterhuset åbnede i 2001 i L.P. Holmblads gamle fabriksbygning på Jemtelandsgade og i en tilbygning hertil. Huset kombinerer kulturhus, bibliotek, ungdomsskole, café, festlokaler, aktivitetscenter for ældre samt borgerservice. Det kombinerede idræts- og kulturhus Prismen på Holmbladsgade åbnede i en nyopført bygning i 2006.

I bydelen findes i alt 26 små og store kolonihaveforeninger (2020). Nogle foreninger lejer grunden af kommunen, mens andre ejer grunden. Her er både foreninger med dags- og med overnatningshaver. Københavns Kommune har til tider set igennem fingre med de fantasifulde og uregulerede husbyggerier, mens de til andre tider har søgt at regulere området.

Videre læsning

Læs mere om Foreninger og frivillige i Københavns Kommune

Læs videre om

Læs også om

Se alle artikler om Foreninger og frivillige