Børn og voksne til Kulturhavn Festival i 2019 lader sig instruere af danseinstruktører fra en lokal danseforening. Festivalen har siden begyndelsen på Islands Brygge i 2001 forsøgt at få flere københavnske børn og unge til at melde sig ind i byens idrætsforeninger, men har igennem årene også bredt sig til flere områder og er blevet en stor kulturfestival.
.

Fanklubben De Blå/Hvide Engle får konfettien til at flyve over deres spillere fra Boldklubben Fremad Amager i Sundby Idrætspark. Fanklubben har efter sigende fået sit navn, fordi man fra hjemme banen kan høre kirkeklokkerne ringe fra den nærliggende Højdevangskirken. Samtidig kunne de hvide ærmer på spilledragterne, som holdet i perioder bar, tage sig ud som englevinger.

.

Lokale aktive var med til at etablere Havnebadet og HavneparkenIslands Brygge.

Sundby Idrætshal og Idrætspark er bl.a. hjemsted for Boldklubben af 1908, Boldklubben Fremad Amager fra 1910, Sundby Tennisklub fra 1937 og Hafnia Floorball Club fra 1992.

I forbindelse med byudviklingsplanerne i 2018, der bl.a. ville tillade bebyggelse på en del af Amager Fælled, blev borgergruppen Amager Fælleds Venner dannet.

Amager har tidligere været byens udkant, og i den sydlige del ligger Københavns Skyttecenter og Københavns Flugtskytte Klub (grundlagt 1963) samt det kommunalt ejede anlæg Motorbanen, som bruges af bl.a. Amager Motocross Klub og Københavns BMX Klub, der er Danmarks største.

Urbanplanen har forskellige kulturelle initiativer som Børne-Kulturpiloterne og Liv i Sundby.

I Ørestad ligger Ørestad Skøjtehal med ishockey- og skøjteklubben Copenhagen Falcons og Ørestad Streethal. Byparken har en kunstgræsbane, som fx Ørestad Idrætsforening (grundlagt 2012) benytter.

Den sociale frivillighed er centreret om beskæftigelses- og rådgivningsstedet Sundholm på Sundholmsvej, hvis historie går tilbage til tvangsarbejdsanstalten Sundholm. I Herbergscentret og natcaféen i Sundholm arbejder mange frivillige. I Sundholm ligger også Foreningshuset Sundholmsvej 8, som benyttes af Frivilligcenter Amager (grundlagt 2001) og ca. 50 foreninger, fx Bydelsmødre Amager og Fædregruppen.

Værestedet DRYS IND på Englandsvej er grundlagt i 1984 og knyttet til menighedsplejen i Nathanaels og Sundby Sogn.

Frelsens Hærs hjemløseherberg Hørhuset har i mange år ligget på Hørhusvej.

Videre læsning

Læs mere om Foreninger og frivillige i Københavns Kommune

Læs videre om

Læs også om

Se alle artikler om Foreninger og frivillige