I cykelværkstedet i Godsbanegade i Brønderslev kan flygtninge komme og reparere cykler. Cykelværkstedet er drevet af Røde Kors, og cyklerne er doneret.
.

I Brønderslev Kommune er der 95 foreninger, der modtager kommunal støtte. Foreningerne har ca. 15.300 medlemmer og kan groft opdeles i de store foreninger i Brønderslev, Hjallerup og Dronninglund og små lokale foreninger i de mindre byer. Dette ses bl.a. inden for de mest populære sportsgrene for børn og unge, håndbold og fodbold, som er koncentreret omkring Hjallerup IF (stiftet 1922), Brønderslev IF (stiftet 1897 som fodboldforening) og Dronninglund Idrætsforening (stiftet 1935). Sidstnævnte har i samarbejde med frivillige fra andre lokale idrætsforeninger siden 1978 stået bag den årlige ungdomsturnering Dronninglund Cup. Desuden er der relativt stor opbakning til bordtennis og floorball i kommunen. Floorball er centreret omkring eliteklubben Brønderslev Floorball Club (stiftet 1991), der i 2016 vandt både det danske mesterskab og pokalfinalen. Siden 2010 er også foreningsbaserede motionscentre vokset frem, ofte i forbindelse med idrætshallerne.

De mange forsamlingshuse, der opstod i takt med befolkningstilvæksten i de små stationsbyer i slutningen af 1800-tallet og begyndelsen af 1900-tallet, spiller fortsat en vigtig rolle i landsbyerne som samlingssteder og kulturhuse. Siden sidst i 1990’erne har kommunen også indviet kulturhuse med det formål at samle forskellige offentlige institutioner i én bygning og samtidig styrke kulturlivet. Det gælder bl.a. Hjallerup Kulturhus (indviet 1997), Borgen i Jerslev (stiftet 2010) og Fælleshuset i Brønderslev (indviet 2014).

Det frivillige sociale arbejde koordineres af Frivilligrådet (oprettet 2014), hvis opgave først og fremmest er at være bindeled mellem kommunen og det frivillige sociale arbejde. Både Røde Kors, Venligboerne (oprettet 2015), der har café i Fælleshuset, og varmestuen Fristedet i Brønderslev under Kirkens Korshær (indviet 1997) står meget stærkt i dialogen og kontakten til brugerne.

Videre læsning

Læs mere om Kultur i Brønderslev Kommune

Læs videre om

Læs også om

Se alle artikler om Foreninger og frivillige