Fire kroppe foldes synkront ud i faldet fra den nyopførte udspringsvippe ved indvielsen d. 22. maj 1960 af de to bassiner, som udgjorde det nye, modernistisk inspirerede friluftsbad Bellahøjbadet. I 2009 kunne kommunen indvie det nye Bellahøj Svømmestadion, tegnet af Arkitema Architects. Den nye svømmehal blev bygget ved at overdække de to eksisterende bassiner, hvilket nødvendiggjorde en nedrivning af udspringsvippen.
.

Brønshøj-Husum er, hvis man ser bort fra Indre By, den bydel i kommunen, der relativt set har det laveste antal idrætsfaciliteter målt pr. borger.

Den eneste større idrætshal og den eneste svømmehal i bydelen er placeret på Tingbjerg Skole. Fodbold står stærkt i bydelen med fire fodboldanlæg og sammenlagt ca. 15 små og større fodboldbaner, som benyttes flittigt af de lokale klubber.

Danmarks næstældste cykelklub, ABC Cykling (Arbejdernes Bicykle Club fra 1894), flyttede i 1960’erne ud til det dengang nybyggede almene boligområde Voldparken. Klubbens sponserede juniorhold har igennem tiden udviklet en række danske cykeltalenter, fx Ole Ritter, Jens Veggerby og Magnus Cort. Fra midten af 1980’erne og otte år frem arrangerede klubben cykelløbet Tingbjerg Rundt.

Den kulturelle frivillighed er bl.a. centreret omkring Kulturhuset Pilegården, som blev medborgerhus i 1978. Da Voldparkens Skole lukkede i 2008, blev lokalerne med støtte fra statens byfornyelsesmidler til dels omdannet til kulturhuset og frivilligcenteret EnergiCenter Voldparken. Her er indrettet byhaver og folkekøkken, og i 2017 blev der bygget en ny hal, som bl.a. bruges af håndboldklubben IF Stadion.

Videre læsning

Læs mere om Foreninger og frivillige i Københavns Kommune

Læs videre om

Læs også om

Se alle artikler om Foreninger og frivillige