Faaborgs vinterbadere, Klintevikingerne, gør klar til det kolde gys. Foreningen blev stiftet i 2010 og bader enten ved badeområdet Klinten, der ligger sydøst for Faaborg, eller i Faaborg Havnebad, der blev indviet i 2014. Foreningslokalet Det Blå Støttepunkt ses i baggrunden. Havnebadet og foreningslokalet er tegnet af CREO Arkitekter, JDS Architects og KLAR Arkitekter.
.
Lejrens flagermuslygter gøres klar til endnu en aften i danseteltet. Lejren har ikke elektricitet, så om aftenen er telte og teltpladsen oplyst af petroleumslamper. I baggrunden ses ungdomsteltet.
.

Faaborg-Midtfyn Kommune har flere idrætsfaciliteter pr. indbygger end gennemsnittet. 24 af de i alt 25 store idrætshaller er selvejende, mens kun én er kommunal. Syv af hallerne ligger på en af kommunens otte efterskoler eller 14 friskoler. I foreningsidrætten er håndbold, gymnastik, fodbold, badminton og til dels også svømning og cykling populære sportsgrene. De smalle idrætsgrene bueskydning, petanque og kroket nyder også stor popularitet.

Motocrossbanen i Nørre Broby har sin oprindelse omkring 1970, hvor nogle fartglade unge begyndte at køre cross i den gamle grusgrav på Assensvej. Siden stiftelsen af Broby Moto Cross Klub i 1992 og genindvielsen af banen i 1999 har klubben gjort motocross til en yderst populær sportsgren. De største idrætsforeninger og -klubber er Risøhøj Håndbold, Ringe Gymnastikforening og Aarslev Boldklub. De seneste år har Faaborg Badmintonklub været aktiv i integration af flygtninge igennem sport efter flygtningekrisen i 2015, hvor mange flygtninge opholdt sig i Faaborg. Festivalen Heartland på Egeskov, Egeskov Marked og festivalen Avernax på Avernakø arrangeres af frivillige fra de lokale idrætsforeninger, som derved skaber overskud til foreninger.

I den nordlige del af kommunen nyder de tre kulturhuse Skullerodsholm Aktivitetshus i Nørre Lyndelse, Husmandsstedet i Årslev og Ferritslev Fritidshus i Ferritslev stor opbakning i lokalsamfundene. Det foreningsdrevne kontorfællesskab, idræts- og kulturhus Polymeren slog i 2016 dørene op i en nedlagt polymerfabrik i Årslev, som kommunen havde købt og renoveret. I Ringe ligger Frivilligcenter & Selvhjælp Faaborg-Midtfyn.

Faaborg Sejlklub

I 1914 blev der oprettet sejlklub i Faaborg med træbro og bedding på Lillestrand vest for havnebassinet. I 1963 kom der klubhus, der var bygget med hjælp fra engelske soldater, udstationeret i Tyskland, som sejlede mellem Kiel og Faaborg. I 1977 blev klubhuset udvidet, samtidig med at marinaen ud for klubben blev indviet. Sejlklubben arrangerer flere stævner i Faaborg Fjord og har en særlig børneafdeling kaldet Krabbeklubben.

Lyø Ølejr

Siden 1970 har der hver sommer været ølejr på Lyø. Lejrens centrale tema er musik og fællesskab. Der dyrkes især folkemusik og rytmisk musik, men der er også mulighed for andre kreative aktiviteter. Lejren ligger på den sydlige del af øen med direkte adgang til havet. Ølejren løber over flere uger med forskellige temaer.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Faaborg-Midtfyn Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Foreninger og frivillige