Der er ca. 270 kulturelle foreninger, aftenskoler og politiske foreninger i Gribskov Kommune samt 150 idrætsforeninger, som alle er godkendt under Folkeoplysningsloven. Senest er et nyt kampsportscenter i Helsinge blevet indviet i 2017. Kommunens største gymnastikforening, Gymhelsinge (stiftet 1886), fik i 2016 ny springhal, som er en af landets største, og medlemstallet er siden vokset. Kommunen har flere ældre og traditionsrige gymnastikforeninger, herunder Søborg Skytte-, Gymnastik- & Idrætsforening, der blev stiftet i 1872 som skytteforening. Sammen med forsamlingshuset (opført 1907, ny- og ombygget 1968) er foreningen et samlingspunkt for lokalområdet. Der er også forsamlingshuse flere andre steder i kommunen.

Gilleleje Brugsforening blev stiftet i 1892 og har været en af initiativtagerne til kulturhuset Kulturhavn Gilleleje, som rummer både bibliotek, udstillinger og biografsale. Den anden fase af Kulturhavnen blev indviet i december 2016. Også på kommunens øvrige biblioteker bliver der holdt arrangementer, udstillinger og koncerter.

Foreningen Musik i Lejet arrangerer en stor tredages festival midt i juli. Festivalen foregår ved Tisvilde Strand og tiltrækker både lokale og en del af de turister og sommerhusgæster, der befinder sig langs nordkysten om sommeren.

Det frivillige sociale arbejde spænder lige fra frivillige på skolerne, besøgsvenner på plejecentrene til foreninger, der hjælper og rådgiver gældsramte borgere. De to frivilligcentre i hhv. Helsinge og Græsted støtter op om det sociale arbejde og lægger hus til mange af aktiviteterne. Det frivillige sociale arbejde drives også af landsdækkende foreninger med lokalafdelinger i Gribskov Kommune, fx Red Barnet, Diabetesforeningen og Lænken samt af kirker og kirkelige organisationer.

I kommunen findes desuden en række foreninger, der tager udgangspunkt i det lokalhistoriske arbejde.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Gribskov Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Foreninger og frivillige

Eksterne links