Der var noget for både børn og voksne på Hillerød Kræmmermarked, som 1983‑2018 blev afholdt på markedspladsen på Smørkildevej. Markedet var drevet af frivillige, og overskuddet gik til lokale foreninger, der arbejdede med børn og unge.
.

Hillerød Kommune har ca. 300 godkendte idræts- og folkeoplysende foreninger. Der er tradition for, at foreningerne samarbejder gennem sammenslutninger som fx Hillerød Samvirkende Idrætsforeninger (HSI). Enkelte idrætsforeninger har en lang historie, bl.a. Alsønderup Idrætsforening (stiftet 1885). Kommunen satser både på eliteidrætten og den brede idræt, der er båret af frivillige i de lokale idrætsforeninger, fx Klub Frivillig fra Idrætsforeningen Skjold Skævinge.

Lokalrådene såvel som forsamlingshusene i kommunen spiller også en afgørende rolle i det kulturelle og sociale liv for børn, voksne og ældre og i forhold til at få nye tilflyttere med i fællesskabet. Kommunen har ni foreningsdrevne forsamlingshuse, hvoraf Gørløse Forsamlingshus fra 1896 er ældst.

Der er mere end 70 sociale foreninger, patientforeninger og selvorganiserede grupper i kommunen, der bl.a. er medlemmer af Frivilligcenter Hillerød, der arbejder for at styrke kommunens fællesskaber samt yde rådgivning og oplysning.

Hillerød Bibliotekerne har afdelinger i Hillerød og Skævinge.

Købmandscaféen Jordnær ligger i Gadevang nord for Hillerød. Den åbnede i 2015, er drevet af frivillige og sælger kun økologiske råvarer, primært fra lokale producenter.

.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Hillerød Kommune

Læs videre om

Læs også om

Se alle artikler om Foreninger og frivillige