Brovst Pigegarde har eksisteret siden 1964 og er Nordjyllands eneste pigegarde. En forening står i samarbejde med Jammerbugt Kulturskole bag pigegarden.
.
Træning til 50 cc micro-speedway. Måske den nye Hans Nielsen? Hans Nielsen begyndte til speedway i Brovst, og siden blev det bl.a. til 22 VM-guldmedaljer. Brovst Speedway Club blev stiftet i 1991, men begyndte som en del af Hanherred Motor Klub i 1973. Klubben er også Team Danmark Center og træningscenter for ungdomslandsholdet.
.

Der findes omkring 115 folkeoplysende foreninger med i alt ca. 18.000 medlemmer i Jammerbugt Kommune. Hertil kommer et ukendt antal frivillige. Fra 2007 og frem er en række nye lokale initiativer udviklet i samarbejde mellem foreninger, det offentlige og turisterhvervet i området. Frivillige fra foreningen Slettestrand Trail Builder Laug (oprettet 2013), Jammerbugt Kommune, Feriecenter Slettestrand, MTB-Udvalget i Danmarks Cykel Union og Naturstyrelsen Thy har således samarbejdet om at anlægge og vedligeholde mountainbikeruter, hvoraf ruten Slettestrand-Svinkløv Klitplantage er blandt Naturstyrelsens »10 Spir«.

I Blokhus-Hune-området gik erhvervsdrivende, idrætsforeningen PGU Pandrup, Naturstyrelsen og kommunen sammen om at skabe Gateway Blokhus med bl.a. mountainbike- og vandreruter samt naturlegeplads i klitplantagen. Naturlegepladsen Skipper Klements Plads ved Ryå blev etableret på initiativ af en lokal borgergruppe med støtte fra Jammerbugt Kommune, Friluftsrådet og en lokal sparekasse.

Kommunen har flere medborger- og kulturhuse. Frivillighuset Jammerbugt har en samarbejdsaftale med kommunen og benyttes af 101 medlemsgrupper. Team Frivillig i Blokhus samarbejder med Visit Jammerbugt og hjælper til ved arrangementer. Tinghuset i Fjerritslev er et kulturhus drevet af en frivillig kulturforening, mens herregården Bratskov i Brovst er et kulturhus, der både benyttes til officielle formål og af frivillige foreninger. Begge steder ejes af Jammerbugt Kommune, der også har iværksat projektet »Liv i by og skole«, hvor frivillige og kommunen i fællesskab arbejder for at sikre liv og aktiviteter i de lokalområder, hvor skoler er blevet nedlagt.

Spillestederne MusikCompagniet i Fjerritslev, Brovst Musikforsyning, Spillestedet i Blokhus samt Munkens Musik Galleri er drevet af frivillige. På Tranum Strandgård afholdes også koncerter, men stedet fungerer især som kunstgalleri og værksted.

En række foreninger spænder over flere interesseområder som fx Idrætsforeningen Fremad Nørhalne, der ud over at være idrætsforening og arrangør af den årlige internationale fodboldturnering Nørhalne Cup også har tilknyttet en kunstforening, IFN’s Kunstvenner.

Det er endvidere lokale idrætsforeninger, der står bag arrangementet VesterhavsRock. Endelig findes der foreningsdrevne biografer i Pandrup og Fjerritslev.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Jammerbugt Kommune

Læs videre om

Læs også om

Se alle artikler om Foreninger og frivillige

Eksterne links