Der er jubel efter angriberen Cecilie Fløe Nielsens scoring til 1-0 under Champions League-kvalifikationskampen mod AC Sparta Prag d. 8. september 2021. Kampen blev spillet på HB Køges hjemmebane, Capelli Sport Stadion i Køge, hvor der er plads til 4.000 tilskuere.
.
Caroline Wozniacki har trådt sine barnesko i Køge Tennis Klub. Her ses hun til Champions Battle i 2018 mod Venus Williams.
.

I kommunen findes omkring 140 folkeoplysende foreninger, hvoraf den største idrætsforening er Firmaidræt Køge. Af andre store idrætsforeninger kan nævnes Gymnastikforeningen Køge Bugt, Ejby Idrætsforening og Køge Svømmeklub. Det kommunalt ejede Køge Svømmeland er fra 1993.

Hvert år afholdes Foreningernes Dag, som arrangeres af Kulturelt Samråd, med underholdning og deltagelse af kommunens foreninger.

Kulturhuset Teaterbygningen i Køge, tegnet af Valdemar Semberlund, har siden åbningen i 1884 huset utallige kulturelle arrangementer som koncerter, danseskoler, teaterforestillinger, revyer, julemarkeder og foreningsmøder. Under 1. Verdenskrig blev sikringsstyrken indkvarteret her, og under 2. Verdenskrig blev bygningen beslaglagt af besættelsesmagten for umiddelbart efter krigen at blive brugt af Røde Kors til at huse flygtninge.

Der er otte forsamlings- og medborgerhuse i kommunen, bl.a. Lidemark Forsamlingshus fra 1924, der drives som en andelsforening. Her afholdes arrangementer som frøbyttedag, fællesspisning og fællesmøder, der er med til at skabe liv og sammenhold i lokalsamfundet.

Mange udfører frivilligt arbejde, der støtter kulturlivet eller udsatte grupper, bl.a. ved lokalarkiver og genbrugsbutikker. Kommunen støtter de frivillige med en frivillighedspris, en frivillighedskoordinator, et frivillighedsråd og portalen frivilligjob.dk.

Køge Boldklub

Køge Boldklub blev stiftet i 1895 og blev siden en del af Køge Gymnastik- og Idrætsforening. I 1927 genopstod den som fodboldklub og vandt DM i 1954 som den første klub uden for København. HB Køge blev stiftet i 2009 og er en professionel overbygning på Køge Boldklub og Herfølge Boldklub. HB Køge spiller i Danmarks bedste kvindelige fodboldrække, Elitedivisionen, og blev danske mestre 2020- 21. De spiller også i UEFA Women’s Champions League.

Caroline Wozniacki

Tennisspilleren Caroline Wozniacki (f. 1990) spillede i Køge Tennis Klub, fra hun var 7 til 11 år. På det tidspunkt boede Wozniacki i Herfølge og gik på Herfølge Skole. Herefter kom hun på elitecenteret i Farum, og familien flyttede dertil. Hun har ligget nr. 1 på verdensranglisten i 71 uger og har vundet 30 WTA sejre, været i tre Grand Slam-finaler, hvoraf hun vandt den ene, Australian Open i 2018, hvor hun besejrede rumænske Simona Halep. Caroline Wozniacki er den mest vindende danske tennisspiller til nu.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Køge Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Foreninger og frivillige