I anledning af genåbningen af Stengade 30 under navnet Spillestedet Stengade afholdtes en syvdages festival i 2010, hvor alle optrådte gratis. Bortset fra tre aflønnede kontormedarbejdere drives stedet i dag udelukkende af frivillige.
.
Adressen Jagtvej 69 er kendt af de fleste københavnere, til trods for at den har været et hul i husrækken siden 2007, hvor Ungdomshuset blev ryddet og siden revet ned. Et nyt Ungdomshus blev taget i brug på Dortheavej, mens det fortsat er uvist, hvad der skal ske med grunden på Jagtvej. Ungdomshuset rummede bl.a. værksteder og undergrundsscene og var drevet af husets brugere. Bygningen var fra 1897 og opført som Folkets Hus for arbejderbevægelsen. Til højre ses Frank Shepard Faireys gavlmaleri Jagtvej 69 fra 2011.
.
Ishtar – De etniske rødstrømper er en socialøkonomisk virksomhed på Nørrebro, der tilbereder mellemøstlig mad til bl.a. catering og sælger delikatesser fra butikken i Blågårdsgade. Isthar er drevet af både frivillige og ansatte kvinder, der alle har rødder i Mellemøsten. Alt overskud går til socialt arbejde.
.

Nørrebros tætte bebyggelse har ikke skabt meget plads til idrætsfaciliteter. Bydelen har kun tre fodboldbaner og én fodboldklub, Nørrebro United, fra 2008. Nørrebro har dog hele syv større idrætshaller; tre i Nørrebrohallen, som blev etableret i 1970’erne i den nedlagte sporvognsremise, samt én i Korsgadehallen, som blev opført i 2006. KSI – Københavns Universitets Studenteridræt, som også er åben for ikke-studerende, benytter de tre store idrætshaller ved Institut for Idræt og Ernæring på Nørre Allé. Stevnsgade Basketball fra 1958 er grundlagt af lærere og elever på Stevnsgade Skole (i dag: Guldberg Skole) og har Nørrebrohallen som hjemmebane. Det samme har Nørrebro Klatreklub fra 1997, mens Danmarks største taekwondoklub, Nørrebro Taekwondoklub, har ligget i Heimdalsgade siden begyndelsen i 1982.

Mens idrætsforeninger som bl.a. Nørrebro United har arbejdet for at få flere børn og unge fra indvandrerfamilier ind i foreningerne, har andre målrettet sig bydelens etniske mangfoldighed, fx Global Kidz fra 2008, der tilbyder danseundervisning, og Shezone fra 2004, der har svømning og motion for kvinder på programmet. Børn kan få kulturoplevelser gennem fx Hodja filmklub i Empire Bio (stiftet 2009) og Scene N (stiftet 2020), der er en gratis scenekunstskole. Bydelen har mange skæve kulturelle steder båret af frivillige, fx badeanstalten Sjællandsgade Bad.

Nørrebro er der siden begyndelsen af 1990’erne etableret en lang række sociale rådgivningsinitiativer rettet mod unge med psykiske problemer, bl.a. studerende. På initiativ af to tidligere elever fra Askov Højskole og med inspiration fra Settlementet på Vesterbro blev AskovFonden (tidligere Fonden Settlementet Askovgården) grundlagt på Nørrebro i 1943. AskovFonden har siden taget initiativ til og drevet en lang række sociale institutioner i bydelen.

En række initiativer er rettet mod indvandrere, fx Indvandrer Kvindecentret i Blågårdsgade, der henvender sig til flygtninge- og indvandrerkvinder. Centeret blev stiftet i 1982 på initiativ af en gruppe kvinder fra forskellige kristne organisationer. Muhabet er en kulturcafé og et værested for psykisk syge indvandrere og flygtninge, som blev grundlagt på Vesterbro i 2010, men siden 2017 har ligget i Bragesgade.

Loppemarked på Den Røde Plads. Nørrebrohallen åbnede i den tidligere sporvognsremise i 1973 og har siden været center for bydelens idræts- og kulturliv. Nørrebrohallen har gennemgået en række renoveringer, og i 2019 flyttede Nørrebro Bibliotek ind i en flot renoveret afdeling af hallen.

.

Videre læsning

Læs mere om Foreninger og frivillige i Københavns Kommune

Læs videre om

Læs også om

Se alle artikler om Foreninger og frivillige