Med bl.a. ti store idrætshaller og 30 fodboldbaner har Nyborg Kommune lidt flere idrætsfaciliteter pr. indbygger end landsgennemsnittet. Håndbold, svømning, roning, bordtennis og styrketræning har større popularitet i kommunen end landsgennemsnittet. Derudover kan nævnes de mindre idrætsgrene, som har vundet popularitet i foreningerne Nyborg Bokseklub, Kettlebell Sport Østfyn, Nyborg Keglecenter, Østfyns SoftballKlub – Oysters, Nyborg Skakklub og Chosen Nyborg Taekwondo og Refsvindinge-lystfiskerlaug.

Foreninger med bl.a. badminton og dans har haft held med at tiltrække ældre over 60 år, mens Idræt på tværs i Langtved Gymnastik- og Idrætsforening siden 1997 har inddraget børn, som ikke umiddelbart passer ind i den traditionelle foreningsidræt.

Ørbæk Marked er en stor støtte til de lokale foreninger, som ved at stille med frivillige får del i overskuddet. Siden 1989 har et udvalg under Nyborg Gymnastik og Idrætsforening, NGIF Koncertudvalg, arrangeret koncerter i Nyborg og ladet overskuddet gå til foreningen.

Udvikling Ullerslev (tidligere Ullerslev lokalråd) kunne i 2016 indvie en ny lege- og skaterpark ved det kombinerede bibliotek, kulturhus og idrætshal Ullerslev Kultur- og Idrætscenter (indviet 2006). Her holder det kombinerede foreningsdrevne motionscenter og gymnastikforening Ullerslev Gymnastik & Motionscenter (1992) til. Det er den medlemsrigeste idrætsforening i kommunen.

Bastionen på Nørrevoldgade i Nyborg er opført i 1897 af byens Borger- og Håndværker-forening og genindviet som kulturhus i 2017. Mange af kommunens hele 13 forsamlingshuse er renoveret. Langtved Forsamlingshus blev i 1999 købt og renoveret af en forening, da kommunen satte det til salg. I 2008 købte Flødstrup-Ullerslev Sognes Menighedsråd hovedhuset til gården Dalgaard og indrettede sognegård her. Menighedshjemmet i Nyborg (1890) er siden 1964 drevet af en selvejende institution, men fik i 2018 nye ejere. Mange frivillige er knyttet til værestederne Den Blå Café og Huset i Nyborg.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Nyborg Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Foreninger og frivillige