Slagelse Hockeyklub blev stiftet i 1922 af nogle lærere ved Vestre Skole, og lærer Emilie Christensen blev foreningens første formand. Siden er klubben vokset og har fået eget klubhus og tilbyder både indendørs og udendørs træning.
.
Ved Slagelse Stadion blev der i 2021 afholdt Sommercamp i Sørby Esport, der er en del af Sørbymagle Idrætsforening, som blev stiftet i 1907.
.

Slagelse Kommune huser 265 folkeoplysende foreninger, og 137 af disse er idrætsforeninger under DGI og DIF (2020). Kommunen råder desuden over ti aftenskoler samt seks aktivitetscentre for primært pensionister og efterlønsmodtagere.

Målt på medlemstal er gymnastik, fodbold, svømning, golf og badminton kommunens mest populære idrætsgrene, men også e-sporten har vundet frem. I 2016 blev en af Danmarks første e-sportsforeninger, Sørby Esport, grundlagt som en afdeling under Sørbymagle Idrætsforening. E-sportsforeningen er i dag landets største med 400 medlemmer, der ledes, administreres og trænes af 80 frivillige. Foreningen har desuden dannet grobund for, at forbundet Esport Danmark planlægger at etablere en lokalafdeling i Slagelse.

På kommunalt plan findes såkaldte fritidsguider, der fungerer som bindeled mellem børn, familier og foreningslivet. Fritidsguiden støtter familier i deres møde med foreningslivet og hjælper med vejledning, opstart og indmelding, så børn og unge bliver hjulpet til at finde ud af, hvad de har lyst til at deltage i, samt får en tryg opstart i foreningslivet.

Kommunens ældste forening, Korsør Fugleskydnings Selskab, blev stiftet i 1839 og i 1844 lagt sammen med Korsør Forskønnelses Selskab, formentlig fordi medlemmerne i de to selskaber stort set var de samme. Ud over at afholde fugleskydning havde Korsør Fugleskydnings & Forskønnelses Selskab til opgave at forskønne og vedligeholde Korsør. Den årlige fugleskydning foregår på pladsen i Korsør Skov og er blevet afholdt kontinuerligt kun med afbrydelse af Besættelsen 1940‑45 samt coronapandemien i 2020.

Frivilligcenter Slagelse er kommunens omdrejningspunkt for det frivillige sociale arbejde. Her arbejder man bl.a. for at synliggøre kommunens frivillige sociale tilbud til borgere, der søger hjælp eller støtte. Også Ungdommens Røde Kors har en afdeling i Slagelse, hvor mødestedet Plexus danner ramme om, at ensomme eller udsatte unge kan møde hinanden over dagligdags ting som madlavning eller spilaftener.

Baros i Slagelse er for unge i alderen 13-25 år, der gerne vil møde andre LGBTQIA+ unge i hyggelige og trygge rammer. Stedet drives af voksne frivillige under organisationen Sammen Om Slagelse.

Team Skælskør-Slagelse

Team Skælskør-Slagelse opstod som et samarbejde mellem Skælskør Badminton Klub og Slagelse Badminton Klub i 2006, men er siden blevet indlemmet i Skælskør Badminton Klub som dens eliteafdeling. Siden oprettelsen i 2006 har klubbens elitespillere spillet i Badmintonligaen og vundet fem danske holdmesterskaber for seniorer og været i finalen i de seneste ti sæsoner. I 2020 sikrede badmintonspilleren Kim Astrup klubben en guldmedalje til DM.

Volleyklubben Vestsjælland

Volleyklubben Vestsjælland er med sine 386 medlemmer (2020) Vestsjællands største volleyballklub. Klubben tilbyder både volleyball og beachvolley på alle niveauer og til alle aldersgrupper. Den blev etableret ved sammenlægning af Slagelse Volleyballklub og Korsør Volleyballklub i 2007 og fik sit nuværende navn i 2010. Klubben har vundet flere priser, bl.a. Årets Idrætsforening i 2012 og igen i 2015. Til at varetage den daglige træning har klubben over 35 frivillige trænere og ledere.

Slagelse Hockeyklub

Med sine 136 medlemmer (2020) er Slagelse Hockeyklub den næststørste hockeyklub i Danmark. Klubben blev grundlagt i 1922 og spiller i hvide trøjer og blå shorts på hjemmebane. Siden grundlæggelsen har klubben vundet et utal af mesterskaber, pokaltitler og Europa Cup. Klubben vandt sit første DM i 1957, og af senere sejre kan nævnes guld til DM i både indendørs- og udendørssæsonen 2019/20.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Slagelse Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Foreninger og frivillige