Der er smil på læben og sved på panden, når der danses i Havdrup Idrætscenter. Foruden foreninger benytter også skoler og institutioner i byen idrætscenteret.
.
Havdrup bymidte har fået et ansigtsløft, bl.a. er Hovedgaden blevet lukket for trafik mellem Møllemarken og Skovvej, og stationspladsen er blevet bundet sammen med centergaden. Der er også blevet mere plads til de bløde trafikanter, og ikke mindst har vovehalse fået plads på den nye skaterbane. Omdannelsen er tegnet af Møller & Grønborg (i dag: LYTT Architecture) og blev indviet i december 2020.
.

De fleste af kommunens idrætsforeninger holder til i Havdrup Hallen (fra 2013: Havdrup Idrætscenter), Solrød Idrætscenter eller Jersie Hallen, der alle er opført i 1970’erne. Målt på medlemstal er gymnastik den mest populære idræt efterfulgt af fodbold. Foreningen Streetsport og Kultur spiller en stor social rolle. Den udspringer af projektet Tro, Håb og Næstekærlighed i 2016, der havde som formål at få flygtningebørn ind i et idrætsfællesskab.

Der er to forsamlingshuse i kommunen: Jersie Forsamlingshus og Solrød Forsamlingshus, begge fra 1898. De bruges flittigt, og Jersie Forsamlingshus fik især opmærksomhed, da Gasolin’ optrådte der flere gange i 1970’erne. Solrød Bibliotek og Kulturhus (åbnet 1980) er centralt i kommunens forenings- og kulturliv. Flere foreninger bruger huset, og der er ofte foredrag, udstillinger og andre former for arrangementer her.

I Solrød Strand ligger Solrød Aktivitets- og Frivilligcenter, der ud over aktivitets- og frivilligcenter består af et daghjem og demensdaghjem.

Solrød Strand Badmintonklub

I 1992 fusionerede Solrød Badminton Club og Jersie Badminton Klub til Solrød Strand Badmintonklub. Klubben har i mange år haft status som en af landets bedste med hensyn til talentudvikling, hvor især ildsjælen Preben Nørgaard har spillet en central rolle. Han kom til klubben som ungdomstræner i 1994 og er i dag klubbens sportschef. I de senere år har klubben hørt til blandt Danmarks bedste med bronzemedaljer ved hold- DM i hhv. 2014, 2019 og 2020. I 2021 vandt klubben 19 medaljer ved ungdoms- DM, heraf to af guld.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Solrød Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Foreninger og frivillige