En af de største idrætsforeninger i Vanløse er gymnastikforeningen Krumspring. Den blev grundlagt i år 2000 af en gruppe forældre, som så en fordel i at benytte idrætssalen på bydelens folkeskoler uden for skoletid. Samme idé ligger bag renoveringen af Katrinedalshallen i 2017 (tidligere Brønshøj Sportshal, indviet i 1937).

Det tidligere udstillingscenter Bella Center fra 1965 blev omdannet til idrætscenter i 1978. Det fik senere navnet Grøndal MultiCenter – Sport & Fritid og er i dag landets største af sin art. Blandt de mere end 80 foreninger, der bruger centeret, er Danmarks medlemsrigeste trampolinklub, Københavns Trampolin Klub (tidligere Nørrebro Trampolinklub af 1977). I 2017 blev der etableret e-sportsfaciliteter til foreningsbaseret e-sport i centeret.

Den sociale og kulturelle frivillighed i bydelen er centreret omkring Vanløse Lokaludvalg og Frivilligcenter Hyltebjerggård (2011), som er placeret i plejehjemmet Hyltebjerggård. Centeret tilbyder bl.a. lokaler til frivillige foreninger, og med etableringen af kollegieboliger i plejehjemmet har man desuden forsøgt at bringe unge studerende tættere på de ældre borgere. Meget frivilligt socialt og kulturelt arbejde udgår desuden fra bydelens fire folkekirker.

I 2010 fusionerede Vanløse Bibliotek og Vanløse Kulturhus til Kulturstationen Vanløse og flyttede ind i bygningen nær stationen tegnet af Henning Larsen Architects A/S. Kulturhuset er kommunalt ejet og har særligt fokus på litteraturformidling, arrangementer for børn og unge samt musik. I september 2020 åbnede spillestedet Stairway som en del af huset.

Videre læsning

Læs mere om Foreninger og frivillige i Københavns Kommune

Læs videre om

Læs også om

Se alle artikler om Foreninger og frivillige