Starten er gået og gruset flyver under larmen fra motorcyklerne. Det er lyden af succes i Holsted, hvor Danmarks mest vindende klub har hjemmebane. I front ses Rasmus Jensen, der i 2019 kørte sin ottende sæson for tigerne.
.

Det er især breddeidrætten, der fylder i Vejen Kommune. Kommunen har 11 større haller, 30 fodboldanlæg, fire svømmeanlæg og ti aktivitetshuse foruden fyrtårnet Vejen Idrætscenter, der er et af landets største. Foreninger, der stikker ud fra mængden, er Holsted Speedway Klub, stiftet i 1974, og Vejen Garden fra 1954.

Der er et mountainbikespor i Hundsbæk Plantage, hvor kommunen betaler leje til plantageejeren, mens cykelklubberne Askov Mudeater og Vejen Bicycle Club står for at bygge og vedligeholde sporet.

Der er 24 lokalråd og et landdistriktsudvalg, der har fokus på de enkelte lokalområder. Der er et stærkt foreningsliv i kommunen, og ved skolelukninger blev frivillige og foreninger inddraget i at skabe aktivitet i bygningerne. Hærvejsklyngen er et eksempel på et fællesskab og samarbejde på tværs af de mindre byer Bække, Gesten, Hovborg, Lindknud og Gjerndrup med det formål at gøre området mere attraktivt.

Området har en lang tradition for aktivt samfundsengagement, idet Rødding Højskole fra 1844 og Askov Højskole fra 1865 ligger i kommunen. Højskolerne er stadig aktive kulturaktører, der ud over korte og lange kurser også afholder lokale arrangementer. Der er biblioteker i Rødding, Holsted og Brørup, og i 2019 blev der bygget et nyt hovedbibliotek i Vejen.

Kommunen arbejder med mental sundhed og fællesskaber for at fremme sundhed og livskvalitet, og her inddrages en lang række frivillige, som skal hjælpe folk i gang med at være aktive. Huset – Frivilligcenter og Selvhjælp Vejen formidler kontakt mellem mennesker, rummer aktiviteter og lægger hus til en lang række foreninger, bl.a. patientforeninger og foreninger inden for det sociale område.

Holsted Tigers

Holsted Speedway Klub blev stiftet i 1974. Klubbens ligahold i Danmarks bedste Metal Speedway League er Holsted Tigers, som er et af Danmarks mest vindende speedwayhold. De har hjemmebane på Moldow Speedway Arena (indviet 1989), der ligger syd for Holsted. Tigerne bliver anført af den tredobbelte verdensmester Nicki Pedersen, der har været en del af klubben siden 2003. Holsted Tigers Supportklub blev stiftet i 2015 og er klubbens fanklub.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Vejen Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Foreninger og frivillige