Faxe Kommune har ca. 120 folkeoplysende foreninger, ca. 80 sociale foreninger og ca. 70 kulturelle foreninger. Idrætsforeningerne holder især til i kommunens otte sportshaller, hvoraf Haslev Hallerne i 2020 fik en særlig høj hal bygget til trampolinspringere. Trampolin er et populært sportsredskab i kommunen, og Haslev Trampolin- & Turngymnaster (HTT) oprettet i 1969 er kommunens største forening baseret på medlemstal.

Idrætsforeningerne står bag flere arrangementer, herunder håndboldstævnet Faxe Cup, der siden 1985 har samlet tusindvis af børn og unge, indendørs fodboldstævnet, som Haslev FC står bag for kommunens folkeskoler, samt dyrskuet Børn & Dyr på Bregent ved. Derudover holder de lokale handels-, borger- og håndværkerforeninger årligt festlige arrangementer i byerne.

Kommunen prioriterer særligt koordinering af de frivillige på ældreområdet, hvor der er ansat en frivilligkoordinator til opgaven. I Faxe, Rønnede og Haslev er der aktivitetshuse for seniorer, der primært drives af frivillige kræfter.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Faxe Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Foreninger og frivillige