Langeland Kommune har ca. 90 foreninger. Foreningerne er meget forskellige. Således har Røde Kors’ lokalafdeling gjort et stort arbejde, da Langeland i nogle år omkring 2010 drev flere asylcentre. Bio Langeland er en anden type forening, hvor omkring 100 frivillige siden 2002 har drevet en moderne biograf med premierefilm.

Ældre Sagen har pga. Langelands demografi mange potentielle brugere. Foreningen driver telefonkæder for gamle og ensomme samt en vågekonetjeneste for døende. Der er tre større genbrugsforretninger med frivillig arbejdskraft: Kirkens Korshær, Folkekirkens Nødhjælp og Kirkens Genbrug.

Fra ca. år 1900 til omkring 1970 var der gang i forsamlingshusene, som der var 12 af på Langeland. I 2021 er tre tilbage samt det kommunale Borgerhuset i Rudkøbing med en lang række aktiviteter fra yoga til bridge.

På det kulturelle område er der også frivillige involveret både på Langelands Museum, herunder Langelandsfort, og Rudkøbing Byhistoriske Arkiv samt fire mindre, foreningsdrevne arkiver.

Frivilligcenter Langeland blev indviet i 2013 og er centrum for en lang række aktiviteter i foreningerne.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Langeland Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Foreninger og frivillige