Flere af vognmandsfirmaet Frode Laursens biler er på vej ud af hovedsædet i Vitten. Firmaet er et af de førende inden for logistikløsninger til dagligvaremarkedet og transporterer ofte varerne direkte fra producenter i hele Europa til detailkæder i Norden.
.

Frode Laursen A/S er en transport- og logistikvirksomhed med hovedsæde i Vitten ved Hinnerup og regnes for en af Nordens førende udbydere af one-stop-logistik. Den indebærer, at transportøren klarer hele distributionen fra fabrik til de lokale modtagere af produktet.

Virksomheden fokuserer på distribution inden for fem områder: råvarer, dagligvarer, byggevarer, recycling og farligt godsdistribution. Markedet er primært Norden.

Frode Laursen råder over ca. 700 lastbiler og benytter desuden omkring 350 selvstændige vognmænd. Der tilbydes også lagerkapacitet. Fordelt over en række byer har virksomheden over ½ mio. m2 lagerbygninger, svarende til arealet af 76 fodboldbaner. Frode Laursen beskæftiger ca. 2.300 medarbejdere, heraf ca. halvdelen i Danmark.

Den familieejede virksomhed blev med en enkelt lastbil grundlagt i 1948 af nu afdøde Frode Laursen i Vitten. Virksomheden blev videreført af sønnen Niels Laursen. Han afhændede 1988‑89 virksomheden til Thorkil Andersen, der stadig er ejer af Frode Laursen Gruppen, som Frode Laursen A/S indgår i.

Denne gruppe af virksomheder omfatter desuden bl.a. IN-STORE A/S og Agri-Norcold A/S.

Videre læsning

Læs mere om Transport, forsyning samt bygge og anlæg i Favrskov Kommune

Læs videre om

Se alle artikler om Erhverv og arbejdsmarked