Oversigt - fra NV
.
Oversigt med stok i top (ved skorsten) - fra N
.

Faktaboks

Kommune
Hillerød Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
272931
Sted- og lokalitetsnummer
010108-56
Anlæg
Gård, Historisk Tid (dateret 1067 e.Kr. - 2009 e.Kr.)

Original fredningstekst

Meddelt til NST, men ikke tinglyst: *************************** Gårdtomt. Tomten ses som en lille højning, der hvor ildsted/ovn/skorsten har været. Selve huset antages at have ligget S herfor. Det antages, at denne tomt er den sydligste af tre gårde, Siggerup, Nørresørup, og Hjernerup, der har ligget langs søbredden, S for Krogdals Vang. Hvilket af navnene der knytter sig til denne gård vides ikke. Gårdene blev nedlagt af Christian d. IV i forbindelse med oprettelse af stutterivangene i 1600-tallet.

Undersøgelseshistorie

2003
Museal besigtigelse - Folkemuseet
2004
Institutionssag uden journaldata - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Middelalder og Renæssance
2016
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Kroppedal Museum, ArkæologiFortidsmindet blev fundet som beskrevet.

Gård

Gård, i nyere tid almindelig betegnelse for et landbrug, der rådede over egen trækkraft, dvs. heste, og hvor beboerne udelukkende var beskæftiget ved jordbruget, i modsætning til hus, hvor dette normalt ikke var tilfældet. Læs videre her.

Historisk tid

Historisk tid er den overordnede betegnelse for tiden efter oldtiden, der afsluttes med vikingetiden. I modsætning til oldtiden foreligger der fra historisk tid også skriftlige kilder, der sammen med de arkæologiske kilder og alt billedmateriale bidrager til studiet af menneskets historie i Danmark i tiden efter oldtiden. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links