Huen er endelig kommet på de nyudklækkede studenter fra Høje-Taastrup Gymnasium i 2018. I baggrunden ses tegnestuen Henning Larsens karakteristiske blå-hvide, baldakinlignende tag over gymnasiets fællesarealer. Efter dimissionen er der tradition for, at studenterne tager med studentervognene forbi skulpturen Thors Hammer, hvor de danser og synger, inden studenterkørslen fortsætter videre til familierne.

.

Høje-Taastrup Gymnasium åbnede i 1979 som Høje Taastrup Amtsgymnasium i midlertidige lokaler på Borgerskolen i Taastrup. I 1981 kunne gymnasiets nye bygninger, tegnet af tegnestuen Henning Larsen, nord for Høje Taastrup Station tages i brug. Gymnasiet består af fire blokke, som er forbundet af et ensidigt, hældende tag over det centrale område.

På Høje-Taastrup Gymnasium kan man både tage en STX og en HF. Siden 2007 har gymnasiet haft en særlig ASF-linje for elever med autismediagnoser. Fra august 2018 er gymnasiet udvidet med en SAFE-klasse, der også giver elever med andre diagnoser mulighed for en ungdomsuddannelse.

Videre læsning

Læs mere om uddannelse i Høje-Taastrup Kommune

Læs videre om

Se alle artikler om Uddannelse, sundhed og omsorg