Harboes Bryggeris produktion og administration ligger på havnen i Skælskør. Her ses bryggeriets besøgscenter i forgrunden med de oplyste glasfacader mod vandet. PLH Arkitekter står bag besøgscenteret, som 2014‑18 er opført i forlængelse af eksisterende bygninger.
.

Harboes Bryggeri A/S har i generationer været en vigtig arbejdsplads i Skælskør. Det er et af Danmarks ældste bryggerier, grundlagt i 1883 i Skælskør.

Efter at familien Harboe i generationer havde været eneejer af bryggeriet, overtog Carlsberg i 1980 29 % af aktierne. I 1989 blev selskabet børsnoteret, og senere trådte Carlsberg ud af ejerkredsen. I dag ejer Harboefamilien 16 % af aktierne, mens de øvrige aktier ejes af ca. 5.000 aktionærer. Familien har dog flertal på generalforsamlingerne, da deres A-aktier har ti gange flere stemmer end de børsnoterede aktier.

Bernhard Griese var i mange år administrerende direktør for Harboes Bryggeri. Han blev i 1971 gift med arving til bryggeriet, Kirsten Harboe, og bestred posten indtil 2019, hvor han blev afløst af sin datter Karina Harboe Laursen. Et halvt år senere forlod hun jobbet efter en uenighed i ledelsen om den fremtidige strategi. Hun blev erstattet af sin svoger, Søren Malling, mens Bernhard Griese vendte tilbage i rollen som bestyrelsesformand. Den usædvanlige familierokade i et børsnoteret selskab vakte stor opmærksomhed.

Harboes Bryggeri er Danmarks tredjestørste. Produkterne sælges i næsten 100 lande med en omsætning på ca. 1,4 mia. kr. Det er dog meget mindre end de to største – Royal Unibrew, der omsætter for ca. 7,6 mia. kr., og Carlsberg, der omsætter for ca. 60 mia. kr. Bryggeriet har især været kendt for sin produktion af lavprisøl og det internationale mærke Bear Beer. Harboe er også ejer af det tyske bryggeri Darguner i det nordøstlige Tyskland. Desuden er Harboe en af Europas førende producenter af maltekstrakt, der anvendes som ingrediens i en del fødevarer.

Bryggeriet beskæftigede i 2020 ca. 600 medarbejdere, hvoraf over en tredjedel arbejdede i Skælskør.

Videre læsning

Læs mere om Erhverv og arbejdsmarked i Slagelse Kommune

Læs videre om

Se alle artikler om Erhverv og arbejdsmarked