I det ellers flade vestjyske landskab ligger den fredede Ho Præstegård omgivet af høje træer. De nuværende bygninger menes at være opført i 1750 og omfatter nu kun et stuehus og en staldlænge bygget i mørkbrændte teglsten og med stråtag.
.

Eventyrets Land, et Billede af Livet og Naturen ved Blaavandshuk (1865) blev gennembruddet for den folkelige forfatter Thomas Lange, et poetisk billede af barndomslandet omkring Ho Præstegård, der i dag er blevet et turistslogan. Lange voksede op hos morbroderen Andreas Daniel Andresen, der 1830‑39 var præst her. Det barske flade, åbne landskab på Skallingen modsvares af den lave, hvidtede teglstenskirke og den bygningsfredede præstegård, der oprindelig var firlænget. Kun stuehuset med en lavere staldlænge står tilbage, begge i blank mur af vestjyske mørkbrændte teglsten under store stråtag.

Ho Præstegård brændte i 1671, og den nuværende menes opført i 1750 af præsten Niels Arctander Kingo. Under 2. Verdenskrig var præstegården beslaglagt af besættelsesmagten.

Videre læsning

Læs videre om

Se alle artikler om Præstegårde