Rudersdal Kommunes rådhus er tegnet af Arne Jacobsen og Flemming Lassen og blev indviet i 1942. I 1964 blev der opført en tilbygning af samme arkitekter. Det hele blev fredet i 1992 og regnes for et af Arne Jacobsens hovedværker.
.

Områdets fornemste bygningsværk er Søllerød Rådhus, nu Rudersdal Rådhus, af Arne Jacobsen og Flemming Lassen indviet i 1942 (udvidet i 1964). Det marmorbeklædte rådhus, bestående af to langstrakte parallelle bygningskroppe skudt ind i hinanden, udgør et af landets mest helstøbte offentlige byggerier fra perioden.

I villakvartererne findes mange fine villaer, især på de store grunde langs Dronninggårds Alle, hvor der trods nedrivninger fortsat er bevaret flere eksempler fra perioden fra år 1900 til 2. Verdenskrig. Men også fra perioden efter krigen findes der arkitektoniske perler som »Villa Kathus« på Norske Alle 15 af Bertel Udsen opført i 1969 eller »Huset ved kanalen« på Dronninggårds Alle 42 af arkitekt Jørn Utzon opført i 1954. Begge huse er fredede.

Endelig rummer Holte det lille rækkehusområde »Parcelgården«.

Kædehusbebyggelsen Kuben i Søllerød, 1962‑64, tegnet af Bertel Udsen med fællesareal og smukt vejforløb af Edith og Ole Nørgaard ligger direkte op til Søllerød Naturpark.

Videre læsning

Læs mere om Holte

Læs videre om

Læs også om

Se alle artikler om By- og landskabsarkitektur