hulvejens afslutning, anlagte sten i venstre hjulspor, set fra NV
.
hulvejens afslutning mod nord, set fra SØ
.
hulvejen, set fra NNØ
.

Faktaboks

Kommune
Frederikssund Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
292674
Sted- og lokalitetsnummer
010201-386
Anlæg
Hulvej, Nyere tid (dateret 1661 e.Kr. - 2009 e.Kr.)

Original fredningstekst

Hulvej, som ligger i naturlig skovbevokset slugt med stejle sider, Hulvejens samlede længde er ca. 85 meter. Bredden varierer fra ca. 4 meter i nordenden til ca. 12 meter i sydvestenden. Selve køresporet er ca. 1½ meter bredt. Sporet ligger ca. 2 meter un- der det omgivende terræn. En stenrække i nordenden af hulvejen med en længde af ca. 13 meter, markerer vestsiden af sporet. Fredningsgrænsen følger øverste kant af de stejle sider.

Undersøgelseshistorie

2008
Afventer oplysninger - Det Kulturhistoriske CentralregisterHulvej
2015
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Roskilde Museum

Hulvej

Hulveje er forhistoriske og historiske vejforløb, hvor færdslens slid har dannet mere eller mindre markante fordybninger. Der kan både være tale om enkeltliggende hulveje eller systemer af eksempelvis parallelt liggende hulveje, hvor indbyggerne har skiftet mellem anvendelsen af de enkelte hulveje, alt efter hvor farbar den enkelte vej har været. Læs videre her.

Nyere tid

Nyere tid dækker perioden efter indførelsen af enevælden i 1660 og frem til i dag. De beskyttede fortidsminder fra perioden er en meget varieret gruppe af eksempelvis krigergrave fra de slesvigske krige, forsvarsanlæg fra 1. Verdenskrig og anlæg i relation til infrastrukturen, såsom hulveje, broer, jernbanedæmninger, milesten og kilometersten. Desuden omfatter de industrielle anlæg af mange slags, mølleanlæg med kanaler og diger, engvandingskanaler, mange typer anlæg i marsken, købstadsdiger, hovedparten af de beskyttede sten- og jorddiger, mindesten mv. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links