Fiskerhusene nord for Humlebæk Havn er en række dobbelthuse placeret på række. Husene er i traditionel byggeskik med stråtage og fremtræder i dag velholdte.

Syd for havnen ligger kunstmuseet Louisiana, som åbnede i 1958. Museet er blevet udvidet ad flere omgange og danner i dag en serie af bygninger, der på terrænniveau favner parken og havudsigten.

Humlebæk Station blev opført 1895‑97 ved Heinrich Wenck. Kystbanen medførte en stærkt forøget tilstrømning af sommerturister, der enten lejede sig ind hos den lokale befolkning eller byggede sommervillaer, der senere blev til helårshuse. På vestsiden af Humlebæk Strandvej ligger den fredede ejendom Krogerup fra 1776 (ombygget i 1837), der i dag huser en højskole. I tæt forbindelse med hovedhuset ligger et stort avlsanlæg, der i dag huser virksomheden Aarstiderne.

På Humlebæk Strandvej 21 ligger Kølles Gård opført i 1932 som restaurant ved Carl Brummer. Som nabo ligger Humlebæk Kirke, der er tegnet af Vilhelm Tvede og opført i 1868.

Kystvej 33 huser det nuværende plejehjem Else Mariehjemmet opført i 1906 ved Christian L. Thuren. I den sydlige del af Humlebæk finder man Studiebyen.

I Humlebæk findes flere bofællesskaber, herunder Bakken fra 1980 tegnet af en håndfuld arkitekter, der selv flyttede ind i flere af husene. Bebyggelsen består af 25 huse og et fælleshus i forskudte plan i gule tegl, opført omkring et stræde. Det nyere bofællesskab Landsbyen er fra 2006‑08. De 28 huse samt et fælleshus er tegnet af KANT Arkitekterne i samarbejde med MT Højgaard og Landskab og Rum landskabsarkitekter.

Videre læsning

Læs mere om Humlebæk

Læs videre om

Læs også om

Se alle artikler om By- og landskabsarkitektur

Eksterne links