Jysk Musikteater er tegnet af Årstiderne Arkitekter med teatersal og koncertsal samt café med en spektakulær udsigt til Gudenå.
.

Det gamle Silkeborg Teater fra 1956 viste sig hurtigt ikke at kunne leve op til ønsket om et rigtigt kulturhus, der kunne favne hele byens kulturudbud. Først i år 2000, da byens gamle papirfabrik lukkede, øjnede man muligheden for at lade drømmene gå i opfyldelse, og i 2004 kunne man slå dørene op til Jysk Musik & Teaterhus, tegnet af Årstiderne Arkitekter, med to sale med plads til hhv. 761 og 198 tilskuere og foyer med café, udsmykket af Peter Brandes.

I 2014 tog kulturhuset navneforandring til Jysk Musikteater, og det danner nu ramme om byens kulturbegivenheder som nytårskoncerterne og den årlige musicalforestilling af Musical Silkeborg. Jysk Musikteater har herudover et stort og varieret musikprogram året rundt.

Jysk Musikteater driver desuden spillestedet Kedelhuset og friluftsteateret i Indelukket, og det er samlingssted for flere af byens foreninger, bl.a. Silkeborg Teaterkreds, som indkøber sæsonens gæstespil.

Videre læsning

Læs mere om Teater i Silkeborg Kommune

Læs mere om Musik i Silkeborg Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Musik og dans