Virksomheden KOMPAN har fremstillet den farvestrålende og interaktive legeplads på Ove Sprogøes Plads i Odense, som blev indviet i september 2014. Legepladsens tema er H.C. Andersens eventyr, og brugerne kan via en app lytte til nogle af forfatterens eventyr.

.

KOMPAN A/S, 2014‑15 fik KOMPAN A/S en ny ejergruppe, der investerede massivt i udvikling af virksomheden. Siden er omsætningen frem til 2019 steget med godt 50 %, og overskuddet er firdoblet. Virksomheden blev stiftet i Ringe i 1970 af skulpturkunstneren Tom Lindhardt og erhvervsmanden Mogens Fenne-Frederiksen. Lindhardt havde oplevet, at børn kunne lide at lege på hans kunst, og han begyndte derfor at fremstille legeskulpturer. Han solgte dog allerede i midten af 1990’erne virksomheden og genoptog sit kunstarbejde.

I 2020 er KOMPAN en international koncern med hovedsæde i Tietgenbyen ved Odense. Produktionen finder sted i Tjekkiet, Polen og Tyskland, og virksomhedens produkter afsættes i det meste af verden. Foruden udendørs legeredskaber producerer og sælger KOMPAN også møbler og udendørs fitnessudstyr. Virksomheden omsatte i 2019 for 2,2 mia. kr. og havde ca. 1.400 medarbejdere, heraf omkring 150 i Danmark.

Videre læsning

Læs mere om erhverv og arbejdsmarked i Odense Kommune

Læs videre om

Se alle artikler om Erhverv og arbejdsmarked